Iets voor jou?

Hoe zit het met school?

Er zijn 3 basisscholen in Spaarndam/Haarlemmerliede; een openbare, een katholieke en een christelijke school. In de directe omgeving zijn meerdere vormen van basisonderwijs. In Haarlem en omgeving zijn veel middelbare scholen en hoger onderwijs. Samen zoeken we naar de best passende school.

Wat is er te doen na school

Op het terrein bij het schip is de waterscouting Dorus en Doortje Rijkers en ook de watersportvereniging Dynamique, die leuke zomerkampen organiseert.

Zowel Spaarndam als Haarlem biedt veel mogelijkheden voor hobby’s. Zo kun je naar een musical of theaterschool, muziekles volgen bij rock-fort. Uiteraard zijn er in Spaarndam en Haarlem ook diverse (sport)verenigingen.

Wil je een bijbaan? Ook dat is mogelijk. Zowel in Spaarndam als in Haarlem zijn er supermarkten, krantenwijken of andere bijbaantjes te vinden.

Wat wordt er van jou verwacht?

Een heel strak dagschema hebben we niet, daarom is een zekere mate van zelfstandigheid wel belangrijk. Natuurlijk word je hier in ondersteund. De ondersteuning passen we aan op jouw wensen en behoeften. 

Een beetje sportiviteit is wel gewenst. Er stopt geen openbaar vervoer voor de deur. Dus op de fiets naar school. Tenzij het noodweer is, dan word je gebracht. Een zwemdiploma is een vereiste. 

Je hebt een eigen kamer, maar leven ook veel met elkaar. We eten gezamenlijk en doen regelmatig leuke activiteiten.

De belangrijkste regel is dat gebruik van verslavende middelen (alcohol en drugs) niet is toegestaan. Vaste afspraken maken we samen, bijvoorbeeld over waar je naar toe gaat en tot hoe laat, of over je telefoongebruik.

En.. het is wel helpend als je niet al te bang bent voor spinnen, wespen en padden.